«

»

Vårvintern

Våren har varit kall och seg ända fram till nu i helgen. Äntligen är våren här! Underbart att vara ute i trädgården och njuta av solen och lite värme. Vi hann med en hel del ute i trädgården i helgen. Det stor projektet var att vi grävde upp ormhasseln som blockerade vardagsrumsfönstret. Det är nog högst osannolikt att den överlever flytten, men jag hoppas kunna plantera lite klätterväxter som kan använda den som klätterställning, kanske en trevlig klematis. Förutom det hann maken såga och hugga MYCKET ved, så till vintern kommer vi ha gått om ved till brasan. Jag passade också på att fixa några vårkrukor.

Detta var dock inte första helgen vi var ute i trädgården och arbetade, men jag ligger lite efter med bloggande. Och eftersom det är väldigt praktiskt att kunna gå tillbaka i bloggen och jämföra med tidigare år så kommer en liten sammanfattning av vad i gjort i trädgården den de senaste veckorna.

27-28 feb
Klippte ormhassel
Köpte (och framförallt forslade hem) stenar till rabatten på framsidan.

5-6 mars
Rensade rabatten på framsidan – med tulpanerna i. Tulpanerna hade reden hunnit dyka upp, så det var inte helt lätt.
Mannen pasade på att såga lite i trädet som vi delar med grannen. Vi passade också på att såga bort några syrengrenar borta vid hallonen. Förhoppningen är att kunna rensa bort mer hallon för att sedan kunna sätta lite potatis där. Saknade det förra året.
Det var på lördagen, sen kommer söndagen och snön…

12-13 mars – London, mer om det en annan gång…

20160322_DSC_0745

20160322_DSC_0750

 

20160322_DSC_0759

 

Kommentera